HTML

PoLízis

PoLízis - Politikai Analízis egy politológus tollából. Magyarország és a nagyvilág változásai, politikai eseményei és azok háttere. A PoLízis célja a politikával kapcsolatos fogalomzavarok kisimítása, a politikatudomány szerepének tisztázása.

Friss topikok

Linkblog

Elindult az LMLM

2010.01.24. 21:18 :: tothh

Nem a tárgyhoz kapcsolódó bejegyzés, azonban szeretném minden kedves olvasó figyelmét felhívni, hogy elindult az LMLM blog.

Ez egy kiváló sci-fi elemző orgánum, amely a műfaj főként filmes és televíziós ágával foglalkozik, és melynek olvasását minden sci-fi iránt érdeklődő számára tudom ajánlani. Jómagam is sci-fi rajongó vagyok, civilben, ami közvetetten ezen blog témájával is összefüggésben van. A sci-fi műveknek ugyanis nagyon mély politikai tartalma van, és az igazán jó művek nagyon elgondolkodtatóak. Az én számomra Asimov Alapítvány-trilógiája az etalon, de minden igazán jó sci-fit szeretek.

Akit tehát érdekel a sci-fi, bátran olvassa az LMLM-blogot! (http://lmlm.blog.hu/)

2 komment · 1 trackback

Címkék: tv film sci fi társblog lmlm

A bejegyzés trackback címe:

https://polizis.blog.hu/api/trackback/id/tr411699113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogajánló: PoLízis 2010.01.25. 14:46:08

PoLízis - Politikai analízis. Hogy mi köze ennek a sci-fihez? Nagyon is sok. Hiszen a politika (is) az, ami a jövő irányába hajt minket. Minden döntés számít, és fontos tudni, hogy ezek a döntések jók-e vagy sem. Hogy lesz-e 100 vagy 200 év múlva eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.25. 12:39:40

Sci-fi és politikai üzenet témában ma szerintem a cyberpunk az ami tud valamit mondani, a világot uraló vállalatokkal, a valóság felbomlásával és társaival. Asimov egy másik világban működött és bár nagyon szeretem, kétlem, hogy sok mondanivalója lenne számunkra az alapítványnak.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.01.25. 14:28:49

Igen, egyetértek, de ez nem újdonság, miután az utópiák - a felvilágosodás idejében - is legalább részben (ha nem teljesen) politikai tartalommal rendelkeztek.
süti beállítások módosítása